![Wykończenie boków 1 image 5 2 - 1 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/01/image-5-2.png?resize=1440%2C398&ssl=1)
Wykończenie boków
4. Wykończenie boków
Estetycznie wykończone krawędzie dodają desce uroku, ale też wpływają na jej funkcjonalność. Prosta forma będzie bardziej praktyczna i poręczna podczas prac
w kuchni, z kolei delikatnie zaokrąglone boki pięknie prezentują się w deskach do serwowania, tacach lub ozdobnych podstawkach.
![Wykończenie boków 2 7548b6459a07758f8741f4679612ee4a - 2 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/7548b6459a07758f8741f4679612ee4a.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Minimalistyczny, surowy wygląd. Ostre krawędzie są przetarte papierem ściernym, by deska była przyjemna w dotyku. |
Możliwa grubość deski | Każda |
![Wykończenie boków 9 3e671e2dece39db90d305fa182fbab14 - 3 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/3e671e2dece39db90d305fa182fbab14.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Deska miękka w dotyku i ergonomiczna. Opcja odpowiednia do każdego typu deski, zwłaszcza z rowkiem ociekowym. |
Możliwa grubość deski | 15, 20, 30, 40 mm |
Promień zaokrąglenia | 3mm |
![Wykończenie boków 15 f33c98c4f1b6a3f77ec375fbda69ad7a - 4 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/f33c98c4f1b6a3f77ec375fbda69ad7a.png?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Deska miękka w dotyku i ergonomiczna. Solidna i prosta forma. Odpowiednia dla każdego typu deski, zwłaszcza z rowkiem ociekowym lub do przedmiotów prostokątnych. |
Możliwa grubość deski | 15, 20 mm |
Promień zaokrąglenia | 3mm |
![Wykończenie boków 23 210dca778ddb2621e6f1fa5d91baca3b - 5 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/210dca778ddb2621e6f1fa5d91baca3b.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Obły akcent dodaje desce delikatności. Opcja odpowiednia dla każdego typu deski. |
Możliwa grubość deski | 10, 15, 20 mm |
![Wykończenie boków 30 beaca00f8ce27844a5aedde6bc525a00 - 6 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/beaca00f8ce27844a5aedde6bc525a00.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Nietypowe, ciekawe rozwiązanie. Opcja odpowiednia dla każdego typu deski. |
Możliwa grubość deski | 20 mm |
![Wykończenie boków 35 1809db869eb4fa5c0510024fbc872739 - 7 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/1809db869eb4fa5c0510024fbc872739.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Ciekawy akcent w kształcie łódki. Ostra krawędź górna starta papierem ściernym, aby była przyjemna w dotyku. Polecamy dla tac, talerzy czy podstawek. |
Możliwa grubość deski | 10, 15, 20, 30 mm |
Promień zaokrąglenia | ? |
![Wykończenie boków 40 6c6ffa1c902c9304cac2dad9bbb3f8b6 - 8 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/6c6ffa1c902c9304cac2dad9bbb3f8b6.png?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Deska ścięta pod kątem 45 stopni. Ostra krawędź górna starta papierem ściernym, aby była przyjemna w dotyku. Polecamy dla tac, talerzy czy podstawek. |
Możliwa grubość deski | każda |
![Wykończenie boków 45 744d7debf0756fdee1de8a7605ddf91c - 9 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/744d7debf0756fdee1de8a7605ddf91c.jpg?resize=367%2C380&ssl=1)
Cecha | Drewniane nóżki wykonujemy z tego samego materiału co tacę, po czym wklejamy do bazy. Polecamy do tac. |
Możliwa grubość deski | Nożki okrągłe (walec) Średnica od 25 – 60 mm i wysokości od 10 mm do 35 mm Nóżki proste (prosta listwa o dowolnej szerokości przez całą szerokość tacy) |
![Wykończenie boków 51 24b7fb77184b83fbe710e839d383bfec - 10 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/24b7fb77184b83fbe710e839d383bfec.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Wybranie, wgłębienie lub kieszeń frezowane są przy użyciu maszyn CNC. Głębokość wybrania lub kieszeni jest dowolna. Środek wybrania jest ręcznie wyszlifowany. Polecamy dla dowolnych produktów. |
Zalecenia | Zalecamy pozostawienie ramki/brzegu co najmniej 5 mm grubości. Cieńsza ramka może łatwo się wyłamać. Wybieranie powierzchni jednostronne zwiększa ryzyko krzywienia się tacy. Zalecamy zastosowanie stopek silikonowych. Szerzej ten temat omówiliśmy w filmie |
![Wykończenie boków 58 afa62d3298eb654160dacd2bf6ac3ca8 - 11 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/afa62d3298eb654160dacd2bf6ac3ca8.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Wybranie, wgłębienie lub kieszeń frezowane są przy użyciu maszyn CNC. Głębokość wybrania lub kieszeni jest dowolna. Środek wybrania jest ręcznie wyszlifowany. Polecamy dla dowolnych produktów. |
Zalecenia | Wybieranie powierzchni jednostronne zwiększa ryzyko krzywienia się tacy. Zalecamy zastosowanie stopek silikonowych. Szerzej ten temat omówiliśmy w filmie |
![Wykończenie boków 67 efc3227b985f6e5e2e6ad56c7f5a58e0 - 12 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/efc3227b985f6e5e2e6ad56c7f5a58e0.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Deski do krojenia z rowkiem na ociekanie soków wykonujemy standardowo w kształcie trapezu. Polecamy dla wszystkich desek do krojenia |
Zalecenia | Szerokość spodu: 4 mm Szerokość przy powierzchni: ok. 10 mm Głębokość: zwykle 3,5 – 4 mm W przypadku ciężkich i dużych desek lub na życzenie klienta wykonujemy głębszy rowek. Zwiększa się wtedy szerokość przy powierzchni deski. |
![Wykończenie boków 74 99b3fb30e569a8f6e1a2dec93ccd1b52 - 13 Na zamówienie](https://i0.wp.com/rybaolpiny.com.pl/wp-content/uploads/2024/02/99b3fb30e569a8f6e1a2dec93ccd1b52.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Cecha | Deski do krojenia z rowkiem na ociekanie soków wykonujemy standardowo w kształcie półokrągłym. Umiejscowienie i średnica wybrania mogą być dowolne. Podobne elementy wykonujemy w przypadku desek lub podstawek na jajka. Polecamy dla desek do krojenia. |