
Wykończenie boków
Wykończenie boków
Estetycznie wykończone krawędzie dodają desce uroku, ale też wpływają na jej funkcjonalność. Prosta forma będzie bardziej praktyczna i poręczna podczas prac
w kuchni, z kolei delikatnie zaokrąglone boki pięknie prezentują się w deskach do serwowania, tacach lub ozdobnych podstawkach.
Cecha | Wybranie, wgłębienie lub kieszeń frezowane są przy użyciu maszyn CNC. Głębokość wybrania lub kieszeni jest dowolna. Środek wybrania jest ręcznie wyszlifowany. Polecamy dla dowolnych produktów. |
Zalecenia | Zalecamy pozostawienie ramki/brzegu co najmniej 5 mm grubości. Cieńsza ramka może łatwo się wyłamać. Wybieranie powierzchni jednostronne zwiększa ryzyko krzywienia się tacy. Zalecamy zastosowanie stopek silikonowych. Szerzej ten temat omówiliśmy w filmie |
Cecha | Wybranie, wgłębienie lub kieszeń frezowane są przy użyciu maszyn CNC. Głębokość wybrania lub kieszeni jest dowolna. Środek wybrania jest ręcznie wyszlifowany. Polecamy dla dowolnych produktów. |
Zalecenia | Wybieranie powierzchni jednostronne zwiększa ryzyko krzywienia się tacy. Zalecamy zastosowanie stopek silikonowych. Szerzej ten temat omówiliśmy w filmie |
Cecha | Deski do krojenia z rowkiem na ociekanie soków wykonujemy standardowo w kształcie trapezu. Polecamy dla wszystkich desek do krojenia |
Zalecenia | Szerokość spodu: 4 mm Szerokość przy powierzchni: ok. 10 mm Głębokość: zwykle 3,5 – 4 mm W przypadku ciężkich i dużych desek lub na życzenie klienta wykonujemy głębszy rowek. Zwiększa się wtedy szerokość przy powierzchni deski. |